Агент 031

  В нашій уяві суперагенти, це надзвичайно спритні, винахідливі і сильні люди, які переживають карколомні пригоди і часто стають героями фільмів і книг. Можливо в дитинстві хтось з нас уявляв себе таким непереможним героєм, який приходить на допомогу і рятує світ. Втім, мало хто повірить, що стати суперагентом можна не лише в уяві, і для цього не потрібно зв’язуватися з спецслужбами.

  
  Колись, в 2009 році, з випробування, яке випало на долю однієї родини і прагнення подруг допомогти, виник благодійний проєкт “31 червня”. Вже в 2011 році цей проєкт був офіційно зареєстрований, як Благодійний фонд імені Св. Луки (Войно-Ясенецького). Основна діяльність фонду зосереджена на допомозі дитячому відділенню Київського Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова та неонатологічному відділенні Охматдиту, і полягає в забезпеченні лікування дітей з дитячих будинків та малозабезпечених родин. На початку чотири жінки майже самостійно займалися усіма питаннями та організацією. Але бракувало рук і сил. 

  У однієї з волонтерок фонду виникла ідея спробувати залучити до проєкту більше людей. Вона написала про це на своїй сторінці в фейсбуці. І була вражена - велика кількість людей готова була допомагати в свій вільний час. Так з’явилася волонтерська спільнота “Агент 031”



  Зараз “Агент 031” існує як самокерована спільнота, яка супроводжує опікуванців проєкту “31 червня”. Інколи це великі завдання, як то толоки і ремонти в відділеннях. 


  А інколи маленькі доручення: принести передачу мамі, яка з іншого міста привезла дитину на лікування, знайти ліки в аптеках, привезти в лікарню необхідні речі, передати дитячому будинку 30 кг яблук, які пропонують зібрати сусіди по дачі, супроводжувати дітей з дитячих будинків на лікування і процедури, та інше. 



  За роки існування проєкту агенти виконали безліч важливих справ. Облаштували сквер біля Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова і навіть  залучили  посольство Японії в Україні, спільно з яким висадили там алею японських сакур.


 Влаштували десятки свят, які зігрівають серця маленьких пацієнтів, їх мам, та медперсоналу. 


  В спільноті майже 400 агентів, всі вони справжні супергерої для своїх опікуванців. І, як справжні суперагенти, залишаються анонімними. 



  Якщо ви бажаєте стати Агентом 031 долучайтеся до їхньої сторінки. Або створіть власну мережу суперагентів. 

  Загалом модель такого “волонтерського клубу” легко може бути розгорнута не тільки у Києві, а й навіть у маленьких містечка нашої країни. Люди готові допомагати, хто годину на тиждень, а хто день на місяць. Потрібно лише зробити перший крок і акуратно координувати на початковому етапі. 

Якщо ви маєте ідею доброї справи, то не бійтеся розпочати! Обов’язково знайдуться ті, хто підтримає вас!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Fake people

Давайте знайомитися!

Початок

Дотик до "Лелечих ключів"

Не будьте байдужими - простягніть руку!

Квіти цикорію

Як ми в Кип'ячку за цілісністю їздили

Роман Романишин в "ЗD"

Відкрийте світ таємниць Саллі