Роман Романишин в "ЗD"

  В серці спекотного Києва серед затінку задвірків старих будівель, як краплина роси в павутинні, розташована галерея “ Білий Світ”. Ціми днями саме тут триває персональна виставка робіт Романа Романишина, яка має назву “3D”.

 “Мистецтво - це форма свободи”
Роман Романишин

 Роман Романишин талановитий український митець. Володіє різноманітними техніками та стилями. Його роботи відомі в Європі, Америці, Китаї, та виставляються в галереях і музеях по всьому світу. На виставці, яка зараз проходить у Києві, представлені офорти, динамічні скульптури та левкаси автора.

В публікації використано світлини Юлії Трегуб 

  Офорт (різновид гравюри на металі, за допомогою якого отримують кольорові відтиски на вологому папері) одна з найулюбленіших технік Романа Романишина. 

  На виставці “3D” можна побачити декілька офортів автора, які запрошують зазирнути вглиб простору малюнка. Кожна робота містить безліч деталей і символічних образів, вони народжують у кожного спостерігача свої унікальні враження і занурюють в його в дивовижний світ асоціацій. Митець пропонує, користуючись його роботою як інструментом, зазирнути в власний внутрішній світ. Як в дзеркалі, побачити багатогранний і потаємний світ власного “я”. З чим ти приходиш, те й ти побачиш в формах, візерунках і кольорах.


  Обличчям виставки став великий тривимірний офорт, що складається з 3 416 частин, кожна з яких є окремим самостійним малюнком. Картина містить багато сенсів і загадок, в тому числі загадку сприйняття простору (як в малюнках Ешера). Автор і тут пропонує віднайти власні відповіді і розгадки.


  Інше враження викликають левкаси Романа Романишина (Левкас - шар ґрунту під малюнком, порошкоподібна крейда замішана на тваринному клеї). Своєрідна розмитість образів торкається підсвідомого, пробуджує невловимі емоції, нагадує прадавню магію.


 Скульптури митця динамічні. Тут важливі не лише форма і колір, а й рухи та звук. Відвідувачі можуть доторкнутися, привести в дію і почути скульптури.

  Мені сподобалися роботи представлені на цій виставці. Вони залишають яскраві враження і глибокі роздуми. Раджу і вам відвідати галерею “Білий Світ”, яка розташована в самому серці Києва, і віднайти свої особисті враження, загадки та відповіді в роботах Романа Романишина. 


Виставка “3D” триватиме до 26 червня. 

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Fake people

Давайте знайомитися!

Початок

Дотик до "Лелечих ключів"

Не будьте байдужими - простягніть руку!

Квіти цикорію

Як ми в Кип'ячку за цілісністю їздили

Агент 031

Відкрийте світ таємниць Саллі